divendres, 23 d’abril del 2010

JA TENIM EL SET D'ABRIL


24A UN EXERCICI DEMOCRÀTIC
Dissabte 24 d’abril, la nostra població té una cita important: serà un dels 192 municipis que participaran a la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Un fet històric perquè, per primer cop en la història de la democràcia, més de 400 municipis catalans s’han organitzat, un per un, per consultar la ciutadania sobre un mateix tema, fins fa poc tabú. Una consulta no vinculant, és cert; una consulta que ha provocat algunes divisions, organitzada pels partidaris del SI i amb molt poca presència del NO, també és cert; però una consulta que, per primer cop a la història, permetrà que aquells que ho desitgin puguin expressar la seva opinió.

I TAMBÉ…
L'ATUR ACTIVA LES PRESTACIONS SOCIALS

Quan desapareixen les grues, i avui no n’hi ha gaires en el cel d’Esparreguera, creixen els problemes socials lligats a la manca de recursos. Es fan menys habitatges, hi ha menys feina, es compren menys cotxes, i menys televisors i menys... Aleshores sobra personal, ja no només a la construcció sinó en altres feines, i s’endega la roda de l’atur...

NOTÍCIES
LA PEL·LÍCULA “LA NIT QUE VA MORIR L'ELVIS” A MÀLAGA

La nit que va morir l'Elvis, inaugurava la zonazine del festival de cinema de Màlaga. Les crítiques la deixaven molt bé.
KARENN WALLACE. MÁLAGA Ayer comenzó Zonazine, de la mano del debutante Oriol Ferrer, con la película ‘‘La noche que murió Elvis’’, singular proyecto que ha tardado cinco años en ver la luz y cuyo autor, a falta de otra definición, considera un ‘‘thriller místico’’. Ferrer ha creado para el film un pueblo ficticio cuya fisonomía se transforma debido a un megaproyecto ideado por un grupo de fundamentalistas católicos en torno a La Pasión de Cristo. Precisamente, en el reparto del film, encabezado por seis intérpretes profesionales, encontramos también a un buen puñado de amateurs -destacan Jaume Rovira y Carles Serrat-, en su mayoría colaboradores del auto de La Pasión en el -real- pueblo de Esparreguera.
Finalment va aconseguir dos premis en el festival: a Blai Llopis com a millor actor i una menció especial del jurat a la pel·lícula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

777 COMUNICA

Revista d'àmbit local, de publicació bimestral, fundada el 1990 i d'interès general sobre Esparreguera.