dimarts, 27 d’abril del 2010

CARTA ALS LECTORS


SALVAR ELS COL·LEGIS NOUS
No sé si algú s’ha adonat de l’estupidesa que s’està fent a l’edifici de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya, conegut també per
Col·legis Nous. Sempre havia tingut la sensació que era un edifici serè i que per la seva construcció, pròpia de l’època, evocava una manera de fer emprenedora i a la vegada assenyada; tranquil·la però oberta i dinàmica. En poc temps hem vist com li han tret les tripes a l’edifici i li han buidat el pati. Hem seguit l’aventura d’apuntalar la façana que ha restat amb les finestres badant de bat a bat com les òrbites buides dels ulls d’un gegant. Hem vist com, de mica en mica, han construït un mur de ciment compacte que rodeja, tanca i tapa, a la vista del vianant, la façana tan costosament mantinguda en peu. Espero que finalment ens sorprengui, i ens sorprengui molt, però hi ha coses que no sé si es poden millorar encara que ‘‘la mona se vista de seda’’. Realment era la millor opció fer una escola nova d’aquesta manera? Valia la pena l’esforç de salvar la façana, si han destruït tot l’entorn? Si l’edifici mereixia alguna consideració, per què no es convertia en centre de cultura, per exemple? En un altre lloc -ben pensat, en un lloc amb més accessibilitat-, es podia haver fet un edifici nou, amb comoditat i més economia, per a una nova escola. Bé, ara sí que ja no hi ha res a fer; aviat tindrem (és un dir) escola ‘‘nova’’ i haurem perdut per sempre aquells Col·legis Nous de grata memòria i d’imatge tranquil·la, dels quals només veurem un trosset de façana antiga sota un pati rodejat per un ample mur de ciment. No cal ni tan sols lamentar-se, això ha passat davant els nostres ulls i ens ho hem mirat com estùpids.
Robert, exalumne dels Col·legis Nous
Podeu llegir aquesta carta i d'altres a l'Apartat 24 de la revista 777
Envia les teves cartes a setsetset1@gmail.com

dilluns, 26 d’abril del 2010

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE DANSA


El 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa i, per aquest motiu, l'Escola Municipal de Música i Dansa ha organitzat un intercanvi amb l'escola de música i dansa de Montornès del Vallès; el dissabte 24 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Plaça de la Pagesia. Els alumnes de l'aula de dansa d'Esparreguera hi van participar amb l'espectacle "Ressons", i els alumnes de Montornès, amb "Tres variacions".
La celebració continuarà del dissabte 8 de maig, juntament amb el Taller i l'Espiral, i centres d'altres poblacions. Les actuacions seran a les 6 de la tarda (a l'Església Parroquial), a 1/4 de 7 de la tarda (a la Plaça de l'Església) i a 2/4 de 8 de la tarda (a la Plaça de la Unió).

dissabte, 24 d’abril del 2010

16% ESPARREGUERA DECIDEIX


A l'entor d'un 16% dels empadronats a Esparreguera majors de 16 anys han participat aquest dissabte en la consulta sobre la independència al municipi. Les dades definitives de participació encara poden variar molt lleugerament, perquè hi ha alguns vots que s'han d'acabar de comptar, però l'organització ha indicat que han votat entre 2867 i 2869 persones de les 18.142 que en tenien dret. 'Ha votat tanta gent com el nombre de vots que acostumen a treure els alcaldes de la vila', ha indicat el portaveu de la plataforma Esparreguera Decideix!, Aleix Escorcell. El portaveu de l'entitat organitzadora, que ha muntat sis col·legis electorals, també ha subratllat que durant les passades eleccions europees a Esparreguera hi va haver 'un 66% d'abstenció'. I ha afegit que 'estem molt contents, tant de com ha anat la jornada com de la participació'. 'I és que tres de les forces polítiques a l'ajuntament van optar per l'abstenció, per fer un boicot passiu', ha lamentat Escorcell. Es tracta del PSC, el partit al qual pertany l'alcaldessa Francesca Fosalba, Entesa, que governa amb coalició amb els socialistes, i el PP. Al ple de la ciutat, a més, hi són representats CiU, ERC i dos grups d'independents. Escorcell s'ha felicitat perquè 'aquesta jornada s'ha pogut dur a terme en un ambient de normalitat i amb un esperit d'alegria, i tot això s'ha fet amb excel·lència', fent 'que tothom se sentís còmode anant a votar'. El portaveu de la plataforma 'Esparreguera Decideix! ha valorat que 'gent de móns molt diversos aparqués les seves diferències i anéssim tots junts'. 'Hem funcionat com un Estat, i només som ciutadans', ha conclòs el portaveu de la plataforma organitzadora de la consulta.

divendres, 23 d’abril del 2010

JA TENIM EL SET D'ABRIL


24A UN EXERCICI DEMOCRÀTIC
Dissabte 24 d’abril, la nostra població té una cita important: serà un dels 192 municipis que participaran a la tercera onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Un fet històric perquè, per primer cop en la història de la democràcia, més de 400 municipis catalans s’han organitzat, un per un, per consultar la ciutadania sobre un mateix tema, fins fa poc tabú. Una consulta no vinculant, és cert; una consulta que ha provocat algunes divisions, organitzada pels partidaris del SI i amb molt poca presència del NO, també és cert; però una consulta que, per primer cop a la història, permetrà que aquells que ho desitgin puguin expressar la seva opinió.

I TAMBÉ…
L'ATUR ACTIVA LES PRESTACIONS SOCIALS

Quan desapareixen les grues, i avui no n’hi ha gaires en el cel d’Esparreguera, creixen els problemes socials lligats a la manca de recursos. Es fan menys habitatges, hi ha menys feina, es compren menys cotxes, i menys televisors i menys... Aleshores sobra personal, ja no només a la construcció sinó en altres feines, i s’endega la roda de l’atur...

NOTÍCIES
LA PEL·LÍCULA “LA NIT QUE VA MORIR L'ELVIS” A MÀLAGA

La nit que va morir l'Elvis, inaugurava la zonazine del festival de cinema de Màlaga. Les crítiques la deixaven molt bé.
KARENN WALLACE. MÁLAGA Ayer comenzó Zonazine, de la mano del debutante Oriol Ferrer, con la película ‘‘La noche que murió Elvis’’, singular proyecto que ha tardado cinco años en ver la luz y cuyo autor, a falta de otra definición, considera un ‘‘thriller místico’’. Ferrer ha creado para el film un pueblo ficticio cuya fisonomía se transforma debido a un megaproyecto ideado por un grupo de fundamentalistas católicos en torno a La Pasión de Cristo. Precisamente, en el reparto del film, encabezado por seis intérpretes profesionales, encontramos también a un buen puñado de amateurs -destacan Jaume Rovira y Carles Serrat-, en su mayoría colaboradores del auto de La Pasión en el -real- pueblo de Esparreguera.
Finalment va aconseguir dos premis en el festival: a Blai Llopis com a millor actor i una menció especial del jurat a la pel·lícula

777 COMUNICA

Revista d'àmbit local, de publicació bimestral, fundada el 1990 i d'interès general sobre Esparreguera.